tiistai 24. helmikuuta 2009

Kaksi kotona yksi

Varhain ennen kukonlaulua Helmi-Orvokki alkoi kakoa isännän korvan juuressa. Isäntä tarkasti unenpöpperöisenä tuliko äännähtelyn lisäksi jotain tulostakin, mutta mitään ei näkynyt. Kähinä sen kuin jatkui ja hetken konsultoinnin jälkeen isäntä ja emäntä tulivat siihen tulokseen, että Helmillä on jonkinlainen "kennelyskä". Pisulenkin jälkeen Helmi rauhoittui nukkumaan ääneti isännän jalkoihin sohvalle, jonne kaksikko evakuoi itsensä nukkuvan emännän tieltä. Aamun sarastaessa emäntä näet lähti reippaasti pohjoiseen Suomeen työmatkalle koko viikon puolikkaaksi. Jouduttuaan yksinhuolletuksi Helmi olikin sitten yskimättä aina puoleen päivään asti, ilmeisesti hoitotoimien/isännän pelosta. Isäntä tiedusteli puhelimitse neuvoja eläinlääkintähenkilöiltä ja sai ohjeeksi pitää Helmi vain välttämättömällä ulkoilulla pari viikkoa. Onneksi ei Helmin ei sentään tarvitse juoda kuumaa mustaviinimarjamehua sekä pitää villasukkia ja kaulahuivia. 
Heti päivälenkillä Helmi loikin isäntään ärjyjä katseita lenkin reittivalinnan ja pituuden takia. Irtikään ei päässyt! Loppukin päivä meni löllöillessä ja hiihdon MM-kisoja katsoen, Helmin osalta. Isäntä kävi hiihtolenkillä ja Helmin naama oli siitä hyvästä melko nurinkäännetyn näköinen. Ystävällinen hoituri-isäntä vei kuitenkin Helmin kadun päähän pissille ja kakkoselle...ihan kuin siitä nyt sitten olisi jotain oikeata iloa.
Onpahan tosi mielenkiintoista nähdä ja kokea, miten Helmi-Orvokkia saa pidettyä "sairasvuoteella" pari viikkoa!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

No voihan kökkö! :( Se saikin sitten täältä jonkun pöpön. Tosin tuli sitä pari koiraakin tavattua viikon koirapuistoravaamisen ansiosta.. Toivottavasti pikkuinen paranee nopeasti!

Kerttu kirjoitti...

Ken sen tietää, oliko se basillipesäke siellä vai täällä, näitä sattuu. Yskiminen on vähentynyt jo reipaasti eilisestä.