lauantai 21. helmikuuta 2009

1. juoksu alkoi

Perjantai kului Helmillä kotosalla hieman nuutuneissa tunnelmissa ja aamuyöstä havahtui isäntäväki unesta aistein avoimin huomaamaan Helmin lupsuttavan takapäätään; eka juoksu oli alkanut! Ikää Helmille ehti kertyä viikkoa vajaa 8 kuukautta. Neiti näyttää olevan tarkka siisteydestään ja ainakaan toistaiseksi ei ole tarvinnut evakuoida kaikkia mattoja lattioilta. 
Aamulenkillä lähiseudun setäkoirat huomasivat Helmin aikaisempaa merkittävämmäksi lajinsa edustajaksi, todennäköisesti ulko-ovella on huomenaamulla jo jono sulhotarjokkaita, vaikka neitiä ei tietenkään vielä vastakkainen sukupuoli kiinnosta.
Päivän lenkin Helmi surautti suolle puoliaurinkoisessa säässä riehakkaasti kirmaten. Isäntäväki riensi perässä iloiten Helmin reippaasta vauhdista eiliseen verrattuna ja illan tullen kiersimme vielä Tohlopin järven, Helmiä rantoja juosten ja isäntäväki hienoa hiihtopaanaa koluten. Ulkoilun jälkeen porukka painui saunaan Helmi etunenässä ja pikku lämmittelyn jälkeen neiti kuukahti pukuhuoneen lattialle.
Iltapalaksi Helmi halusi aivan ehdottomasti kuivattuja omenalastuja.

Ei kommentteja: