maanantai 28. toukokuuta 2012

Lopputarkastuksen tapainen

Vethaus, tänään kello kuusi ip. Helmi-Orvokki ja Saimi ryykäävät ovesta sisään isännän kanssa ja singahtavat morjestamaan ilmoittautumisen jo tehnyttä emäntää. Niin, minulla oli tänään oikean eturaajan ns. lopputarkastus lääkärin pakeilla. Siispä hetimiten piti käydä vaa'alla (vaivaiset 22kg, Saimi 24,7kg) ja morjestaa odotushuoneen osin vastentahtoiset operaatioita odottelevat. Hetken nuuhkinnan ja lököilyn jälkeen pääsimme koko revohkalla operaatiohuoneeseen, jossa hoituri ensin ja lääkäri sitten vääntelivät minua isännän pidellessä minua pöydällä henkilökunnan mielenrauhan takaamiseksi. Lämmön mittauksen (38,6C) ja pienen kävelnytarkastussession jälkeen sain tujauksen unilääkettä ja kun pikaisesti kipitimme röntgenhuoneelle, olinkin jo aika valmis nostettavaksi sisätähtäilyyn.
Siinä unia vedellessäni lääkäri sitten tarkasteli kuviani ja totesi jalan parantuneen ihan hoidetulta kohdalta ihan ok, mutta nivelalueelle oli ilmaantunut nivelrikkoa ; (( ja kannuskynnen läheisessä luussa näytti jo alun perinkin olleen hiusmurtuma. Niinpä silläkin puolella oli havaittavissa nivelrikkoa ja sen vaivojen torjumiseksi minulle määrättiin neljän viikon Cartrophen-kuuri...jonka isäntäväki piikittää!!..ehkä. Samalla reipas lenkkeily kiellettiin taas ja käskettiin seurata kiivaasti myöhemmin tällä viikolla saatavia fysioterapeutin ohjeita ja neuvoja.
Seuraava lääkärikäyntikin määrättiin, tosin vasta heinäkuun lopulle, josko sitten paikkaruuvi releineen poistettaisiin ja nivelpinnat hoonattaisiin. YÖK.

Ei kommentteja: