keskiviikko 8. huhtikuuta 2009

Taas jäissä

Isäntä ja Helmi-Orvokki lähtivät taasen aamulenkillään ihmettelemään Tohlopin uimarannan sorsia. Heti paikalle päästyään Helmi sohautti sorsien perässä avoveteen. Tällä kertaa isompi perässäuinti ei kiinnostanut, vaan Hemppu kääntyi saman tein takaisin ja tuli jäälle pehmeästä reunasta huolimatta isommin ongelmoimatta (avoin vesi oli lähellä rantaa, joten ihmisvoimin tapahtuva apu ei olisi ollut kuin hieman viileää ja kosteaa). Sen verran turkin kastuminen viilensi, että seuraavan satametrisen Helmi juoksi vain hieman alle sataakahtakymppiä lämpimikseen. Sitten seuraava sulavesiallas jo kutsuikin, Hemppu rynnisti kymmensenttisessä vedessä kuin hevonen veden vain roiskuessa auringonpaisteessa.
Lyyli-pystykorva ihmetteli viereisellä polulla menoa ja halusi mukaan remuamaan ja emäntä irroittikin sen irroittelemaan. Helmillä oli hauskaa kieputella jo hieman varttuneempaa koiraa millistä ohi kiihdyttäen ja heti takaisin kääntyen. Onneksi molemmilla näytti olevan hauskaa.
Lyylin lähdettyä jatkamaan matkaansa Helmi havaitsi järven selällä joutsenpariskunnan ja piipahti pöläyttämässä sen siivilleen. Joutsenet hieman närkästyivät moisesta kurittomuudesta ja töräyttelivät vihaisesti ohi lentäessään. Järven jää kantaa onneksi vielä muutoin hyvin, paitsi laskuojien suita ja avantouintipaikkaa, joten isännän ei tarvinnut olla sydän syrjällään reissun aikana. No, huomenna mennään kyllä lenkkeilemään harjuun kunnes jäät ovat lähteneet...

Ei kommentteja: