sunnuntai 15. tammikuuta 2012

Talvipäivä

Aamulla ensin luxus+ köllöttelyä isäntäväen kanssa makkusellamme...Saimi nukahti vaihteeksi kokonaan peiton alle ja oli aika pöllämystynyt herätessään pimeästä ; ) Sitten lenkille suolle ja järven rantaan. Me setterit pääsimme juoksemaan rantakaislikossa jo mulimatta, mutta kaksijalkaisilla oli vaikeuksia pitää kenkänsä kuivina 13 asteen pakkasesta huolimatta...lunta on jo niin, paljon, että alla oleva vesi ei jäädy ihan heti. Reissu oli Saimin leikatulle jalalle aika rasittava, sillä nahka oli eilen kulunut leikkaushaavan kohdalta puhki lumen hiertämänä ja tämänpäiväinen suojus ei auttanut asiaa. Niinpä isäntä keräsi sukka/teippi -yhdistelmän pois kesken lenkin haittaamasta Sämpylän juoksentelua.
Kotiinpaluun ja aamiaisen jälkeen tuupattiin porukalla autoon ja lähdettiin maalle katsomaan, josko paikat ovat kunnossa. Lunta oli siellä tullut toinen mokoma kotipihaan nähden ja niinpä auraus- ja harjauspuuhia piisasi ihmisille, kun taas me setterit piipahdimmeensin ikiomalla metsälenkillä ja sitten hilpaisimme järvenlahden yli toisen puolen jäniksiä moikkaamaan. Sillä reissulla kävi käry ja isäntä karjui meidät takaisin omalle maalle, onneksi jää kesti hyvin. Mitä nyt saimme molemmat varsinaiset norsun jalat, kun jään päällä oleva vesi jäätyi lumen kanssa tassuihin. Pikaisen kuuraamisen jälkeen jouduimme sisätiloihin hieman sulamaan (olihan mökissä jo 25 astetta lämpimämpää kuin ulkona: siis 9 astetta, maalla on  muuten aina kylmempää kuin kotona). Kun emäntä saapui mökkiin puukopan kanssa, havaitsi hän Saimin hännänkin taas rikkoutuneen ihosta ja sotkeneen paikat iloisen hännänvispauksen tahdissa vereen...hienoa. Saimi ei selvästikään ole talvikoira!
Tätä kirjoitellessa kotosalla se onkin helppo havaita: Saimi nukkuu sohvalla tiiviisti kirjuri-isännän jalassa kiinni ja nauttii takkatulesta. Sopii kyllä ihmetellä onko moisesta jalostustuotteesta mitään iloa näissä pohjoisissa oloissa verrattuna tällaiseen ylipätevään melkein malamuuttiin ; ))
PS. Kasvattaja-Riitta on tulossa tänään meille silkkiterrieri-neiti Fionan kanssa...ovat matkalla miehelään. Saas katsoa tekeekö tuo pikku terrieri meistä setteripoloista pikkelsiä!

Ei kommentteja: