keskiviikko 14. tammikuuta 2009

Helmi-testi: taluttimet

Helmi-Orvokki on nyt testannut Tampereen kodissaan runsaat kolme kuukautta erilaisia taluttimia ja tässä tuloksia tähän mennessä.
Noutajatalutin luistavalla kaulalenkillä: Lyhyt, siinä mielessä oikein hauska, että taluttaja joutuu hyppäämään aina ojaan kun Helmi hieman haluaisi tutkia tarkemmin tien vierustoja. Helppo irroittaa, ei jää hinkkaammaan turkkiä metsälenkeillä.
Nahkahihna osittain kuristavalla ketjulla: Naurettavan lyhyt Helmin mielestä. Hihna on siisti ja helppo laittaa ynnä ottaa pois. Ei oikeastaan sovi kuin kaupungille ja kehään (jossa ei ole vielä edes käyty).
Nahkahihna (neljä osaa) valjailla: Sopivan mittainen taluttajankin mielestä, riittää ojan yli melko pitkälle. Raskas kuljettaa sekä Helmin, että taluttajan mielestä. Valjaat pyörivät päällä metsässä ja hihnalenkit kilisevät vastakkain. Hihnaa on hieman vaikea kuljettaa vaikkapa hiihtolenkeillä, kun Helmi on irrallaan. Kaulassa roikkuessaan se on tiellä ja taskuun ei mahdu.
5m Flexi valjailla: Valjaat kevyempää mallia kuin edellä, Helmi ei näytä niin paljon vaaralliselta verikoiralta ne yllään. Flexi-laite on pieni ja hyvän näköinen ja siinä on lukitus, joten aivan vierelläkulku onnistuu ilman alituista napin puristamista. Helmin mielestä taluttimen pituus on paras, sillä pääsee jo melko pitkälle naapureiden pihaan nuuskimaan, niin että taluttaja voi seistä tiellä. Yhdistelmä on tällä hetkellä testin paras.

Ei kommentteja: