keskiviikko 4. heinäkuuta 2012

Fishermans Friends

Outo kuvio tänään, me mentiinkin jollekin toiselle mökille...lopulta paikka olikin ihan tuttu, sillä meilläkin on samoilla sijoilla läänitys, joskin ilman rakennusta. Isäntäväki oli näet ilmoittautunut uimarannan kunnostustalkoisiin emännän veljen ranchille. Sillä välin kun kaksijalkaiset kampesivat järvestä kiviä ja oikoivat suodatinkangasta, me Saimin kanssa tarkastimme pikaisesti tilukset. Sitten mekin menimme auttamispuuhiin sen suodatinkankaan päälle tai vaihtoehtoisesti nuuskiman mitä juuri siirrettävän kiven alla oikein olikaan. Herpaantumaton auttamisvimmamme oli ihmisväen mieliin ja me saimme heiltä monta ystävällistä kehotusta poistua tutkimaan lähimetsän ihmeitä ;)
Seuraavaksi alkoi uimarantahiekan rahtaus kottikärryitse korkealta mäestä rantaan. Siinäkin pääsimme Sämpylän kanssa rohkaisemaan talkoolaisia juoksemalla mukana ees taas. Varsin runsaan lentävän syöpäläisarmeijan kera saimme hiekan kottaajat pitämään yllä kelpo vauhtia.
Viimein viiden korvissa urakka oli tarvittavin osin tehty ja kolmisenkymmentä kipollista hienoa hiekkaa viritetty rantaan, joka jo muistutti Cote d' Azuria.
Ruokatauolle tunkesivat kaksi hyttysenpaukamilla ja paarmanpuremilla ynnä muilla naarmuilla koristettua väsynyttä setteriä ja neljä kaksijalkaista samoilla kuvailuilla. Harmi vain, että ruokaa oli ainoastaan kaksijalkaisille, me kun emme kuulemma tarvitse ruokaa kuin kahdesti päivässä...aamulla ja illalla. MRRRR...
Evästyksen jälkeen isäntä ryhtyi mato-ongelle ja saikin muutaman kalasen ylös. Meillä oli Saimin kanssa sillä kohtaa jo kiljuva nälkä ja niinpä poimimme saaliskalat talteen vannasta tarkoituksenamme huitaista ne parempiin suihin. Aikeemme kuitenkin keskeytyivät isännän ihmettelyyn raakaa kalaa (lohtahan me kyllä normaalistikin syömme, joskin valmistettuna) syövistä settereistä ja niin keskeytimme moisen luonnonvastaisen toiminnan...vaikka olinkin jo päivällä vetäissyt välipalaksi jo muutaman päivän rantavesissä imeltyneen ahvenen ;))
Kalojen jahtaaminen lasten kylpysaavista oli kyllä tosi hauskaa puuhaa!!
PS. Toivottavasti rinnassani punaisena hohtava karvaton läiskä ei ole HotSpot, sillä se nyt tästä vielä puuttuisi!

Ei kommentteja: