tiistai 3. marraskuuta 2009

Helmi-aamu

Kun isäntä ja emäntä oli saatu hereille klo 7.35 nuuskimalla naamaa millin päästä, Helmin oli aika kiivetä sängyn reunalla vielä istuvan isännän syliin ja tiirailla ikkunasta aurinkoista pakkasaamua. Sämpylä ehtikin siinä välillä jo käymään aamulirulla lipputangon juurella juniorin ystävällisesti avustamana.
Tänään emäntä oli lähdössä heti aamutuimaan töihin, joten Helmi-Orvokki sai hetken kasvattaa kuplaa otsaansa kaksijalkaisten nauttiessa aamupalansa. Eikä asiaa yhtään helpottanut korvassa roikkuva Saimi.
Kahveen jälkeen isäntä heitti koirille narut kaulaan ja seurasi emäntää kedolle rapsuttelemaan auton ikkunoita jäistä. Helmi ja Saimi saivat malttamattomina odottella vetokoukkuun kiinnitettyinä varsinaisen aamulenkin alkua. Lasinputsauksen jälkeen setteri-V8 kiskaisi isännän peesissään kaupan parkkipaikan läpi. Kolmikko ehti sopivasti morjestamman emännän ohiajoa suojatien pielestä ja sitten matka jatkui vauhdilla suolle. Reitille putoili huolellisesti polun sivuun tähdätyt kakkoset kummaltakin.
Suolla Helmi paahtoi rahkasammalet sinkoillen edellä ja Sämpylä roikkui tapansa mukaan hännässä kiinni, siis nimenomaan hännäässä kiinni, niin kauan kuin jalat vain veivät. Helmin onneksi vielä kovin kauaa. Joten kunnon aamu-ulkoilu pääsi Hempullakin alkamaan, onhan suo-pelto-suo-juoksu ilman perskärpästä hieman rennompaa...

Ei kommentteja: