torstai 19. marraskuuta 2009

Koirajuoksua harjoittelemaan

Tavanomaisten TOKO- ja näyttelyharjoitusten lisäksi isäntä päätti illasta treenata Helmin ja Saimin kanssa ns. koirajuoksua. Aloitustavoitteeksi porukan hitain otti kaksi ja puoli kilometriä asfaltilla. Direktiivin mukainen koirajuoksu tapahtuu yhdellä koiralla ja vikkeläjalkaisella ohjaajalla (siis ohjaajasta tulee koiran viimeistään kanssa vikkeläjalkainen). Ohjaaja kiinnittyy joustavalla liinalla valjastettuun koiraan ja sitten mennään. Koira määrää sekä, ainakin aluksi, sekä suunnan, että vauhdin ; )
No, meidän treeni meni siten, että isäntä sonnustautui juoksutamineisiin ja laittoi Helmin taluttimen toiseen käteen ja Saimin toiseen. Ihan vain tasapainon vuoksi. Ensimmäisen 50 metrin jälkeen havaintona oli, että Saimi tulee ihan kivasti samaa vauhtia isännän kanssa, vaan Helmi kyllä määrää molempien perässähiihtäjien jalkojensiirtelynopeuden.
Lukuunottamatta Saimin tulostamia kakkosia, matka sujui todella rivakasti ja Helmikin hieman hellitti vauhdistaan viimeisillä satametrisillä. Cooperin testin tulos edellämainitulla avusteella saattaisi nousta aivan uusille kilometriluvuille (siis yli 4000m !::D).
Lopputulemana voidaan todeta, että koirajuoksuun kuuluvat koiravaljaat ja joustava, ohjaajan vyötärölle kiinnittyvä liina ovat oikeasti tarpeellisia. Saattaisipa sitä paitsi olla viisasta käyttää "apuna" vain yhtä koiraa. Vaan...harjoitukset jatkuvat, kun Saimikin on jo (lähes) puoli vuotta vanha...

Ei kommentteja: