lauantai 1. marraskuuta 2008

Helmi-historiaa

ke 24.9.2008

Helmi-Orvokki (12 vk) noudettiin Mikkelin eteläpuolelta Hangastenmaalta Red Fellow's -kennelistä kauniina loppusyksyn päivänä. Olimme lähteneet matkaan retkimielellä pitkin Hämeen "härkäteitä" eli karttapalvelun mukaan lyhintä mahdollista reittiä. Tie vei jopa yksityispoluille, joilla oli oli itse asiassa ajo kiellettyä ja kunto niin kehno, että 20 kmh oli jo aivan liikaa. Meillä, emännällä, isännällä ja vanhalla punaisella 15v. setterillä Mellillä, oli matkassa kunnon eväät. Ne me lapioimme hyvällä ruokahalulla parempiin suihin Pulkkilan harjun majakan portailla auringon paistaessa. Perille päästyämme kennelin Jouko laski Helmin irti talon ovelta ja se juoksi suoraan nuolemaan kasvomme ja hankki samantein itselleen uuden perheen. Ilta sujui Joukon ja Riitan kanssa rattoisasti paperiasioiden parissa ja pennunhoito-ohjeita kuunnellen sekä Helmin isää Hugoa ja äitiä Wandaa ihmetellen. Kotimatkalla Helmi yritti nukkua kopassa sylissä, mutta uinuminen jäi vähiin hermoilun vuoksi. Kuortissa kävimme jaloittelemassa pimeässä koiraparin kanssa ja Helmi meinasi saada hepulin rekan jyristessä ohi. Kotiin ehdimme heti puolen yön jälkeen hyvissä voimissa.
Tarpeita varten laitoimme sanomalehtiä makuuhuoneeseemme ja kuistille ja niitä Helmi pari kertaa käyttikin. Pääasialliset toimitukset numeroa yksi tehtiin suurimmaksi osaksi ulos ja loput keittiön räsymatolle. Numero kakkoset tehtiin ulos...operaatiot vaativat noin kuusi.kahdeksan ulkonakäyntiä päivässä.
Ulkoilureittinä toimi ikäsetteri Mellin jokapäiväinen kadun päähän ja takaisin. Heti ensimmäiseksi viikonlopuksi matkasimme Klaukkalaan, jotta isäntä pääsi käymään töissä ja emäntä saisi kirjoitella rauhassa. Apulaisiksi meille pukkasivat Helmin "kummit" eli J&P. Reissu sujui loistavasti, Melli kun oli kotosalla ja huolenpito Helmille jatkuvaa.
Seuraavilla viikoilla sisäpisut+kakkoset edelleen harvenivat ja Helmi kävi ekoilla harjulenkeillä, eli juoksenteli lähiharjussa puolisen tuntia irrallaan. Kouluttauminen oli hyvässä vauhdissa, istu ja tänne toimivat mainiosti makupalan kanssa.
Viikon 16 rokotuspäivä sattui perjantaille 17.10. klo 14. Tilasimme piikit samasta paikasta missä Melliä on hoidettu viimeiset kuusi vuotta. Helmi suori sisälle vähääkään aristelematta ja puntari oven pielessä kertoi painoksi 11 kg. Lääkäri syynäsi Helmin ja tökkäsi piikit ilman reaktiota...arvosteluksi napsahti REIPAS TYTTÖ. Automatka lääkäristä kaupan kautta kotiin ei sitten ollutkaan reipas vaan Helmi lurautti pisut ja heitti laatat takaluukkuun.
Maitohampaat lähtivät vaihtumaan 22.10. ja to 23.10. etuhampaat olivat kaikki vaihtuneet rautanirkkoihin.
Henkilökohtaisia tietoja eli mittoja:
ma 29.9. paino 8 kg (ihmisvaa'alla) ja säkäkorkeus 35 cm
to 2.10. paino 9 kg (ihmisvaa'alla) ja säkä 39 cm
ke 8.10. paino 10,5 kg (ihmisvaa'alla) ja säkä 41 cm
ma 13.10. paino 11 kg (ihmisvaa'alla) ja säkä 43 cm
pe 17.10. paino 11kg (virallinen)
ti 21.10. paino 12 kg (ihmisvaa'alla) ja säkä 43,5 cm
ma 27.10. paino vain 11 kg (ihmisvaa'alla) ja säkäkorkeus 45 cm? (isännän mittaama)
...lisää blogin edetessä...

Ei kommentteja: