torstai 13. kesäkuuta 2013

Navat napsuvat

Runsas vuorokausi äitinä on tehnyt minusta jo kokeneen huoltajan. Pennutkin ovat jo pääväriltään puna-valkoisia eilisen kakankeltaisen peräosan sijaan. Isäntäväkikin ihmetteli miten kummassa juuri vaihdettu lakana oli hetkessä kakankeltainen, ja mun peräpään kohdalta hieman tummanhiveä. Taitaa tuo varsin äskettäinen synnytys vielä rassata elimistöä, ainakin kaikki ulostuleva on runsasta ja poikkeavan väristä. Hienointa pentujen ulospukkauksessa oli kuitenkin painon vähentyminen, nyt kulku sujuu keveästi kolmesta jalasta huolimatta...eipä silti, ensi viikkoa ja leikkausta odottelen!
Pentusille on nyt keksitty "virallinen" nimikasa ja kolmella on kotiväellä jo kehitettynä kutsunimikin: yksi vanttera jäpikäs on Kyösti (Axel) toinen jälli on Kauko (Anton) ja viimeisenä syntyneen tyttösen (Adalmiina) kutsunimi on Kerttu.
Säntäväki on tarkassa valvonnassani punninnut tirppoja pari kertaa päivässä ja Exel kasvukäyristä on muokkaantumassa hyvää vauhtia. Porukan pönttö, Axel, on kasvattanut runsaassa vuorokaudessa painoaan läes 100g (25%)!!
Tänään ovat myös napanuorien pätkät putoilleet pentulootaan pois keräiltäväksi ja kaikki pennut osaavat reippaasti suunnistaa pilaamaan alavatsani kauneutta.

Ei kommentteja: