torstai 8. marraskuuta 2012

Kulmahampaat keijulle

Kaisan maito-yläkulmureiden iltasoitto oli eilen. Univetti eli entinen Etelä-Tampereen Eläinklinikka otti pikkulikan vastaan näppäsen tunnin aikataulusta jäljessä. Myöhästymisestä oli tässä tapauksessa oikeastaan vain hyötyä, sillä Käpy ehti kuivua räntäsateen aiheuttamasta kosteudesta (me taas Saimin kanssa hytisimme saman ajan auton takaluukussa karvat märkinä). Kaisan uinuessa operoitavana käväisimme me ostoksilla Bauhausissa. Tai isäntä kävi, me kun odottelimme silloinkin autossa, nyt vain onneksi lämpöisessä sellaisessa.
Kun tunti oli vierähtänyt nukkupiikistä, oli Kaisa jo palannut seuraksemme autoon, tosin isännän kantamana. Likka oli hieman vielä aineissa, mutta kun olimme ehtineet kotiin, pomppasi se jo reippaasti autosta ulos ja kipaisi pisulle. Eläinlääkäri oli arvellut, ettei neidille illalla vielä muona maistuisi, mutta eikös pikku setteri vedellyt pehmitettyä papusoosia peräti pari annosta yhteen syssyyn!
Iltasella isäntä sitten referoi emännälle lääkärikäynnistä suunnilleen seuraavaa: Kaisalta poistettiin kaksi maito-yläkulmahammasta, alaetuhampaiden reunimmaiset olivat jostain saaneet kiillevauriot...kivistä? Ja niiden uudelleenpinnoituksesta voisi kuulemma huolehtia joku "Oiva" hammaslääkäri ;)
Viitisen päivää pitäisi pidättäytyä kovien materiaalien syömisestä ja kahdesti päivässä nauttia kipulääkettä muutaman päivän ajan. Ja mikäli suusta valuu muuta kuin verta ja kuolaa, niin sitten yhteys lääkäriin : D
Huomattakoon vielä, että isäntä punnitsi lekuri-vaa'alla Kaisan painoksi 18,4kg!

Ei kommentteja: