maanantai 20. syyskuuta 2010

Kaikkea sitäkin...

Ensin aamulla isäntä lupaili mökkimatkaa ja pakkasi meidät autoon innoissaan. Takaloosteriin tungettiin vain kaikennäköistä "kierrätettävää" materiaalia ja sen purkaminen matkalla ao. pisteisiin vei siis ihan liikaa aikaa. Isännänkin mielestä jouduimme olemaan liikaa autossa, sillä Saimin takatuoksut ovat juuri nyt niin sakeita, että äijä sai ajella muutaman kilometrin ikkunat auki : ))
Maalla saimme kilpajuosta isännän kuskaaman Jaappanin ihmeen kanssa viimeisen tienpätkän. Koska polkua ei voi päästellä autolla kovinkaan lujaa (max 40 kmh), pärjäsimme kisassa varsin hyvin, ts. olimme ekoina perillä Saimin kanssa. Maalla odottelimme isännän purkavan kesäkatokset ja vievän sitten meidät metsään. Alku- eli purkutyöt sujuivat rivakasti, mutta metsäreissu meni pipariksi hirvikärpästen takia. Ei ne settereihin tartu, mutta isäntä sai loisia takin täydeltä, siis eikun kotiin.
Illalla oli emännän Pilates-vuoro Kaupissa, joten lähdin Saimin ja isännän kanssa samalla reissulla ulkoilemaan siihenkin maastoon. Keli oli kivan aurinkoinen, joten tunti Kaupin puskissa kulahti rivakasti. Turkki vain kastui uintireissulla Näsissä.
Kaupin reissun päätteeksi jouduin lähtemään isännän kanssa lähisuolle tervehtimaan (ekaa kertaa) Saimin kummisedän kaverin Hollanninpaimenkoiran pentua. Onni on nyt joku kymmenenviikkoinen rääpäle ja se halusi muka leikkiä meikäläisen kanssa. Onhan se vähän hidas ja muutenkin turhan kuuliainen, mutta aina kun olin kaksijalkaisten luona, se halusi roikkua poskessani. Pari kertaa sitten rähähdin sille, kerran sen verran kovaakin, että se ymmärsi pitää asiallisen turvavälin meikäläiseen...
Saimilla oli kuulemma sillä välin kovaa emännän kanssa autossa; kas kun se joutui jäämään ilman loistavaa seuraani. Sämpylä ulisi ja kieppui auton takapenkillä niin, että emäntää vallan nauratti. Taitaa olla jotenkin riippuvainen habituksestani tuo "pikkusisko".

Ei kommentteja: