perjantai 9. huhtikuuta 2010

Pupun kanssa aamulenkillä

Ihan ekaksi aamusta isäntä vaa'itsi itsensä ja roikotti sitten meitä settereitä vuorotellen sylissään puntarilla. Näppärien laskutoimitusten jälkeen painokseni saatiin 21,5kg ja Saimilla vaaka liikahti 24kg asti. Emännän viime viikon ruokintakuuri näyttää siis viimein tehneen meikäläiseenkin pesää. Saas katsoa, joko Mäntsälän mätsäreissä sunnuntaina tuomari tuomitsee meikäläisen punkeroksi ;)
Lenkille mentiin isännän kanssa harjuun. Heti alkumatkasta kirsuuni leijui niin tuoreita pupun tuoksuja, että tiesin pitkäkorvan piilevän ihan lähellä. Saimikin oli havainnoivinaan jotain, niinpä se roikkui aivan kintereilläni. Erään pajupuskan juurelta ristiturpa sitten ponnahtikin eteeni ja sai mokoma viisi metriä hyvää heti kiihdytyksessä. Pistin kaiken peliin saavuttaakseni jänön ja taistelupari Saimikin kuului rynnivän perässäni. Pupu paineli pitkin harjun laen leveää polkua, joten pysyin hyvin näköetäisyydellä, päästellen kimakoita ajohaukkuja (ekaa kertaa, suom.huom). Saimi, joka luulee olevansa nopeampi kuin minä, pysyi edelleen perässäni, taitaa olla pikkulikalla vielä hieman treenattavaa... Olimme juosseet koko harjun päähän, kun isännän pilli vinkui palaamaan, pitkäkorvan pentelekin hävisi siinä samassa jonnekin näköpiiristä. Takanani paikalle kieli suusta roikkuen saapunut Saimi kääntyi heti takaisin vihellykset kuultuaan, mutta minä vielä pikaisesti tutkailin jänön reittejä. Siitä tuli sitten heti negaa isännältä, Saimi kun odotteli jo kiltisti isännän vierellä meikäläistä palaavaksi. Pelle elukka, hidas ja mokomakin mielistelijä!
Iltapäivästä kävimme lenkillä paikallisessa Mustissa&Mirrissä. Siellä oli ankara 40% muuttorabatti, joten isänväki äityi törsäämään juoksuvaljaisiin (vain minulle löytyi sopiva), vöihin, yhteen springeriin (emäntä ei kuulemma aio juoksuttaa meitä polkupyörällä ja isäntä arveli, ettei hänkään selviä kahdesta setteristä yhtä aikaa) huomioliiveihin ja kaikenlaisiin herkkuihin. Se veto/juoksuvaljas osoittautui tosi mukavaksi, kun sitä isännän kanssa testailimme iltasella...

Ei kommentteja: