sunnuntai 6. syyskuuta 2009

Aamukahvilla

Sateettoman sunnuntaiaamun kunniaksi isäntä keitti aamukahveet termospulloihin ja teki muutamat voileivät vyölaukkuun. Helmille ja Saimille laitettiin mukaan maksamakkaravoileivät ja muutama herkkupala kutsutäkyiksi.
Matkan lähdettiin Epilänharjuun ja tarkoituksena oli mennä kaasuvoimalalle aamukahville. Koirat kuljetettiin harjun päätyyn noutajaremmeissä ja päästettiin irralleen riekkumaan. Helmin sai kyllä huutaa luo melkein heti ekan kerran, kun se äkkäsi sauvakävelijän. Kiitos herkkupalojen, tottelevaisuus oli parempi kuin eilen kauppareissun aikaan ja Helmi saatiin heti luo. Tätä sitten toisteltiin muutamaankin kertaan aamulenkkeilijoiden ja koirankuljettajien kansoittamilla poluilla ihan hyvin onnistuen. Saimi sen sijaan joutui vain kerran kiinniotetuksi "vaaran" vuoksi, kun isokoisen paimenkoiran näköisen hurtan emäntä arveli koiransa olevan vähän ärjy.
Harjun toisessa päässä sitten nautimme aamukahveet leipäin kera ja koiratkin saivat osansa. Porukalla nautiskelimme hienosta alkusyksyn aamusta ja sitten vaelsimme takaisin mustikoita aina välillä poimien. Helmi ja Saimi niitä söivät, kaksijalkasten makuun ne olivat jo hieman vettyneitä...

Ei kommentteja: