perjantai 1. toukokuuta 2009

Vapunpäivää

Lipun noston jälkeen isäntä kävi Helmin kanssa herättämässä muun populan ja sitten pakkauduttiin autoon. Matkan päänä oli Näsinpuisto, jossa isäntäväellä on ollut tapana käydä kuuntelemassa kuorolaulua vapun kunniaksi. Sää oli mitä mainioin, mutta Helmiä ei yhtään huvittanut.
 
Porukkaa oli paikalla aivan liikaa ja joillakuilla oli yön jäljiltä vielä korkkamattomia skumppapullojakin, joiden korkit poksahtelivat häiritsevästi. Ensimmäiset aploditkin olivat vallan kumma juttu. Jälleen kerran oppia oli ikä kaikki ja Helmikin rauhoittui "musiikinkuunteluun" juuri ennen konsertin loppua...
Iltapäivästä matkattiin koko perhe mökille. Auringonoton lisäksi laituri asennettin Helmiä varten paikoilleen. Sieltä oli hyvä vahtia lähitienoota, varsinkin naapurin hoitokingcharlesia Dorista (11 kk). Ennen pois lähtöä Helmi kävi vielä vanhempien kaksijalkaisten kanssa lähimetsässä nuuskimassa maastoja. Melkein heti se tapasikin jäniksen, joka suorastaan tuppasi reitille, jollei peräti suuhun. Tällä kertaa kyseessä oli täysikasvuinen pitkäkorva, joka oikopäätä harhautti Helmin hössöttämään pitkin puskia, kunnes kieli roikkui melkein mustikanvarpuihin asti. Paluumatkalla Helmi tuuppasi järven rantaan juomaan ja samalla äkkäsi mökkinaapurit pihapuuhissa. Siinäpä alkoi räyskytys, jota kaksijalkaiset riensivät lientämään. Naapureiden kanssa jaaritellellessa Helmi havaitsi rannassa sorsarouvan ja rynnisti letolle sen perään. Ilmiselvästi koiria ennenkin nähnyt vesilintu ui viisi metriä järvelle ja meloi siinä ees-taas, kun taas Helmi sinkoili letolla vesi lentäen melajalkaista jahdaten. Olipa siinä sitten siisti koira autoon pakattavaksi...no, sehän ehti kuivua ennen lähtöä (30 min)!

Ei kommentteja: